Vítězem základní části sezóny je Atlético, boje o titul vypuknou příští neděli
Foto: MLMK
Sport

Most - Tato neděle byla posledním hracím dnem základní části sezóny 2018 Mostecké ligy malé kopané. Vzhledem k tomu, že se jednotlivým týmům nahromadila i řada odložených utkání, byl konec týdne na hřišti 11. ZŠ ve znamení malého fotbalu téměř od rozbřesku do západu slunce.

Jednotlivé zápasy, z nichž většina skončila dle očekávání s výjimkou dílčích překvapení, určily pořadí týmů pro letošní play-off. Za zmiňovaná překvapení lze jistě označit především snadné výhry Švejka nad Gamblers Most a pak i snad vysoké vítězství Katalánců nad Jablíčky Chomutov.

Každopádně žádný další gól již v základní části nepadne a my si tak můžeme představit letošní čtvrtfinálové dvojice. V první z nich se proti sobě postaví vítěz základní části, Atlético Most, a Avengers Most. Zde je favorit poměrně jasný, a byť Avengers nemají špatný kádr, drtivé síle Atlética budou vzdorovat jen velmi obtížně.

Druhou dvojici čtvrtfinalistů tvoří druhý tým základní části, GMS Most, a Inseminátors FC. Přes výrazný bodový rozestup mezi oběma týmy již zde nemusí být favorit zdaleka tolik jasný. GMS má určitě špičkový kádr, ovšem právě v těch nejlepších hráčích poněkud užší. To samé platí o Inseminátors a tato série by tak měla být především o docházce těch nejlepších hráčů. Ten z týmů, který se s tímto úkolem lépe vypořádá, má větší šance na semifinále.

Třetí dvojici tvoří Gamblers Most a Švejk. Přes poslední zápas základní části, v němž Gambleři týmu Švejk jasně podlehli, by to měli být oni, kdo bude v této sérii tahat za delší konec. Gambleři totiž disponují skutečně zničující silou a Švejk, přes skvělé výkony ke konci základní části, je přeci jen stále malofotbalovým nováčkem. Přesto je jisté, že Gambleři nedostanou nic zadarmo a případný postup si budou muset tvrdě vybojovat.

Složení letošního čtvrtfinále uzavírá dvojice Katalánci a Jablíčka Chomutov. Tato dvojice je značně nečitelná a skončit může postupem obou týmů. Tam, kde Jablíčka nabízí skvěle fungující organizaci a disciplínu, tam Katalánci mohou kontrovat individuálními kvalitami a fotbalovou živelností. Výrazný vliv na toto čtvrtfinále pak mohou mít i výkony gólmanů obou týmů.

Každopádně dne 21.10.2018, kdy čtvrtfinálové boje startují, by se měl na 11. ZŠ servírovat malý fotbal té nejvyšší kvality.

Základní část je tedy za námi a sluší se ještě ohlédnout za jejími statistikami. Vítězem základní části se, jak již bylo řečeno, stal tým Atlético Most a to o tři body před GMS Most a o pět před Gamblers Most.

Nejproduktivnějším hráčem základní části je Vít Popelka (31+36) z GMS Most před svým spoluhráčem Petrem Bohatou (41+18) a Adamem Koudelkou (31+19) z Atlética Most.

Nejlepším střelcem této fáze soutěže se stal Petr Bohata (41 zásahů) a to před Popelkou a A. Koudelkou (oba 31).

Popelka se pak stal nejlepším nahrávačem ligy (36 asistencí) a to před dvojicí Martin Boček z Inseminátors FC a David Macko z Gamblers Most (oba 21).

Definitivně známa je rovněž trojice nejlepších gólmanů základní části. Těmi se stali Václav Šlégr z Atlética Most (průměr 3,38 obdrženého gólu na zápas) před Miloslavem Aschenbrennerem z Katalánců (3,47) a Ondřejem Bírem z Gamblers Most (3,56).

Příští víkend má tedy Mostecká liga malé kopané klid zbraní a poté se již naplno rozhoří boje o letošní mistrovský titul.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru