ZAJÍMAVOST OD VÁS: Když je zapotřebí rychlá doprava, volají do Trianglu i vrtulník
Foto: čtenář
Zajímavosti

Žatec – Nejen kamiony přepravují zboží z továren v průmyslové zóně Triangle mezi Žatcem, Mostem a Chomutovem. Ve čtvrtek dopoledne tam funkci nákladního stroje převzal také vrtulník.

Helikoptéra přistávala u jedné z továren zabývajících se výrobou interiérových dílů do automobilového průmyslu. Jednalo se o vrtulník Augusta AW 109S německé přepravní společnosti Heli Transair. Že je taková doprava opravdu expresní, dokládá přepravní rychlost helikoptéry, která dosahuje 260 kilometrů v hodině. Dolet má něco přes šest stovek kilometrů.

Pomocí vysokozdvižného vozíku do stroje narovnali zaměstnanci několik krabic, a ten pak za dohledu desítek lidí, kteří si jej natáčeli, odletěl.

Zóna Triangle je na místě někdejšího vojenského letiště, je jednou z pěti volných strategických průmyslových zón v České republice. Z celkové využitelné plochy o výměře 364 hektarů je v současné době k dispozici 84,98 hektarů pozemků

0811vrtulnik2

0811vrtulnik3

Foto: čtenář

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru