PREVENCE: Připravte své auto i sebe na drsnější část roku
Zima dává autům zabrat. Ilustrační foto: e-deniky.cz
Zajímavosti

ČR - Víte, jaký je správný postup, pokud se stanete účastníky nebo svědky dopravní nehody? Jak připravit vozidlo na zimu? Kdy používat zimní pneumatiky? Postupně přinášíme minisérii rad policie a bezpečnostních expertů motoristům.

S nastávajícím zimním počasím přinášíme pro motoristy několik cenných rad, jak připravit své motorové vozidlo na toto roční období.


Psali jsme:

Před každou jízdou je třeba zkontrolovat povinnou výbavu vozidla, doplnit vše potřebné pro provoz v náročných povětrnostních podmínkách.

Pro jistotu policisté připomínají, co vše tvoří povinnou výbavu vozidla: autolékárnička, náhradní žárovky vnějšího osvětlení a signalizace, pojistky, výstražný trojúhelník, náhradní kolo, příruční zvedák a klíč na matice. Nad rámec povinné výbavy policisté doporučují mít v autě baterku, rukavice, lano a hasící přístroj.

Připomínáme řidičům nutnost přezutí všech čtyř kol na zimní pneumatiky.

Doporučujeme mít ve vozidle nemrznoucí směsi - chladící kapalinu a směs do odstřikovačů, dále škrabku na led, smetáček, rozmrazovač zámků.

Povinností každého řidiče je vozit s sebou reflexní vestu, která řidiče na silnici “zviditelní“.

Při nepříznivých povětrnostních podmínkách doporučujeme řidičům, aby si předem zjistili, zda trasa jejich jízdy je průjezdná a vozovka sjízdná.

Vyplatí se sledovat aktuální dopravní informace, neboť se díky jim můžete vyhnout nepříjemným komplikacím v dopravě.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru