Sbírka pro azylový dům naplnila sklady na celý rok. Dobrovolníci vytěžili bazárkem šperků 30 tisíc
Foto: Diakonie Most
Zajímavosti

Most - Adventní dobročinné akce na podporu činnosti Diakonie ČCE v Mostě a jejích klientů také letos oslovily stovky dárců. V tradiční potravinové sbírce se v průběhu prosince podařilo získat trvanlivé potraviny pro ženy a děti z Azylového domu v Mostě a také klienty zapojené do programu sociální práce v ohrožených rodinách.

Dobrovolnické centrum zase získalo bezmála 30 tisíc korun prostřednictvím dobročinného bazárku v rámci kampaně Dobrovolnictví je šperk. Je to dvojnásobek loňského výtěžku. K podpoře mostecké Diakonie se již tradičně připojili žáci i středoškoláci z Mostecka. Např. studenti i pedagogové Střední průmyslové školy v Mostě, VOŠ sociálně právní v Mostě, mosteckého gymnázia, 3. ZŠ v Mostě, 3. ZŠ v Litvínově a v neposlední řadě i žáci a učitelé ZŠ Hamr.

Během sbírky se nashromáždili trvanlivé potraviny a další potřeby za tisíce korun. Mostečtí gymnazisté zase i letos zpívali pro Diakonii v rámci akce: Sbírka pro azylový dům. S velkým úspěchem se setkal také bazárek šperků na podporu mosteckých dobrovolníků, a to jak na straně dárců, kteří šperky do sbírky věnovali, tak na straně kupujících, kteří navštívili naše prodejní stánky v Jimlíně, Litvínově i Mostě. Všem, kteří se podpory našich programů jakoukoli formou zúčastnili a zúčastňují, patří za jejich podporu upřímné poděkování.

Autor: Markéta Strížová

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru