Čistota vody v Bílině se podstatně zlepšila. Řeku přesto někde připomíná jen vzdáleně
Řeka Bílina pod Hněvínem. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most - Tento výhled na říčku Bílinu asi moc lidí nezná. Tok, který překonává velkou průmyslovou oblast, je v místě pod Hněvínem překonáván nespočtem mostků, lávek a potrubí.

Dřív se do těchto míst moc lidí nedostalo. To se mění s novou silnicí z Mostu na Mariánské Radčice. V jedné ze zatáček pod Hněvínem, kde se k silnici připojuje i cyklostezka, se můžete zastavit na tomto místě. Vede zde odbočka přes betonový most, nijak dnes již nevyužívaný. A z něj je tento "neobvyklý" pohled na řeku, který není pod různými produktovody skoro ani vidět.

Řeka Bílina od pramene v Loučenské hornatině Krušných hor až do Ústí nad Labem, kde se vlévá do Labe, měří 83,6 km. Protéká nejprůmyslovější oblastí České republiky. Za poslední tři desetiletí se čistota vody v řece výrazně zlepšila, a toto zlepšování stavu nadále pokračuje. Svědčuje o tom i pravidelné vysazování ryb do vodního toku.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru