OBRAZEM: U sousedů se právě otevřelo nové Aquacentrum! Podívejte se dovnitř
Celkový pohled do interiéru. Foto: Aquacentrum Teplice
Zajímavosti

Teplice – Ve čtvrtek 25. dubna bylo uvedeno do provozu zmodernizované Aquacentrum v Jiráskově ulici v Teplicích. Veřejností dlouho očekávanému otevření předcházela kompletní rekonstrukce a inovace interiéru i exteriéru.

Stavbu město zahájilo na podzim v roce 2017. Tepličtí hradili veškeré náklady z vlastních zdrojů a do plaveckého centra nateklo z městského rozpočtu v průběhu několika měsíců 315 milionů korun. Tedy částka, která převyšuje původní rozpočet o více než 15 milionů.

Při rekonstrukci došlo k výrazným stavebním změnám. Budova byla například rozšířená přístavbou o prostor, ve kterém je 25 metrů dlouhý plavecký bazén. Změnily se i okolní exteriéry. Kromě nově zbudovaného parkoviště získalo okolí novou zahradní úpravu a celek působí otevřeněji a mnohem upraveněji. Co se týká interiéru, byla vybudovaná nová, modernější sauna a celkovou proměnou prošla i recepce. Chodby ke sprchám a k šatnám získaly na barevnosti a prosvětlení a najdete tady i malé skříňky na cennosti. V šatnách byly instalované nové šatnové skříňky. Ty jsou podle pracovnice recepce prostornější oproti původním, často kritizovaným pro nedostatek úložného místa.

Hlavním záměrem přestavby Aquacentra bylo vybudovat zábavný Dětský svět s atrakcemi a zázemím pro rodiny s dětmi. V původním kruhovém bazénu je instalovaný nový tobogán v symbolických žlutomodrých barvách. Je tady nové brouzdaliště a široká skluzavka. Návštěvníci mohou využít také houpací závěsnou jeskyni nebo divokou řeku. V prostoru je hned několik chrličů vody. Jedním z nejvýraznějších je vodní hřib u brouzdaliště, vedle kterého je dětská sauna s ochlazovacím bazénkem. Voda v dětském světě je vyhřívaná na příjemnou teplotu od 28 do 33,5 stupňů celsia.

Podle ředitele centra Michaela Parasky je cílem přitáhnout především rodiny s dětmi. Záměru odpovídá i výše vstupného v Dětském světě, která motivuje k využívání rodinné vstupenky. Například za jednu hodinu tady dospělý zaplatí 90 a dítě od 10 let 70 korun. Pokud si ale koupí rodinné vstupné, zaplatí dospělý 70 a děti od 6 do 15 let 60 korun. Malé děti od 1 roku do 6 let platí jen 20 korun. Rodinné vstupné zvýhodňuje rodiny s dětmi i při využití sauny. V plaveckém bazénu vyjde dospělého jedna hodina na 60 a děti, studenty a seniory na 40 korun. Každý čtvrtek se koná ranní plavání, v době od 6 do 8 hodin, kdy 1 hodina vyjde dospělého na 50 a ostatní na 40 korun.

Jak upozornil ředitel Paraska, není v tuto chvíli ještě možné platit v Aquacentru kartami. Vše se ale připravuje a v květnu už by měl být pro návštěvníky k dispozici funkční platební terminál. Dnes bylo nové Aquacentrum uvedené do provozu, ale oficiální slavnostní otevření by se mělo uskutečnit teprve v úterý 7. května v 10 hodin.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru