Autodrom představuje produkty zaměřené na elektromobilitu
Foto: Autodrom Most
Zajímavosti

Most - Na Dni čisté mobility pro Českou poštu, který v pátek 26. dub na hostí Letecké muzeum Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi, nechybí ani prezentační a informační stánek mosteckého autodromu. „Návštěvníky akce seznámíme s nabídkou produktů a služeb zaměřených na elektromobilitu, pochlubíme se vozem Volkswagen e-golf pro kurz bezpečné jízdy s elektrovozem. Prezentace se ujme uznávaný expert na bezpečnost v silniční dopravě a zkušený instruktor autodromu Jiří Patera,“ upřesnila eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Michaela Rosenkranzová.

Kurz bezpečné jízdy s elektromobilem mosteckého autodromu nemá v tuzemsku obdobu, potenciální kupci vozů na elektrický pohon se nyní musejí spoléhat výhradně na informace dealerů. „Kurz mohou zájemci absolvovat vlastním nebo vypůjčeným autem. Vyzkouší a otestují jeho chování v bezpečí uzavřených ploch polygonu pod odborným vedením instruktorů. Před ukončením kurzu si navíc mohou baterie vozu doplnit potřebnou energií v dobíjecí elektrostanici umístěné přímo na polygonu,“ uvedla Rosenkranzová.

Součástí kurzu je i teoretická část. Účastníci se seznámí s přednostmi a výhodami plně elektrického vozu, ale dozvědí se také jeho nedostatky, respektive úskalí, s nimiž se mohou v běžném provozu setkat zejména s ohledem na bezpečnost pasažérů.
Návštěvníci Dne čisté mobility se dále seznámí s projektem ozelenění České pošty, který přijede podpořit i vicepremiér ČR a ministr vnitra Jan Hamáček. Mezi exponáty nebudou chybět elektromobily Renault Master Z. E., KIA e-Niro a Maxus EV80, pro něž to bude česká premiéra. Odborníci dále představí technické možnosti řešení čisté mobility, ekologický provoz elektrických vozidel v parcích evropských poskytovatelů poštovních služeb a zazní také diskuze nad způsoby řešení provozních možností ekologického provozu vozového parku.

Organizátorem akce je spolek Čistá mobilita, s nímž mostecký autodrom úzce spolupracuje. Spolek sleduje vývoj a trendy automobilového průmyslu v nejbližší budoucnosti. Jeho cílem je snížení emisí skleníkových plynů a znečišťujících látek z dopravy, podporuje proto myšlenky inovativního přístupu. Spolek navíc sdružuje průmyslové podniky, oborová sdružení a svazy, výzkumné a finanční instituce, národní orgány veřejné správy, uživatele, spotřebitele i odborníky využívající čistou mobilitu či podílející se na výzkumu, vývoji, inovacích nebo podpoře vozidel s alternativním pohonem.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru