FOTO DNE: Knihobudka v Litvínově je i po letech v dobrém stavu a plná knížek
Knihobudka v Litvínově. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Litvínov – Rádi čtete, půjčujete si knihy nebo se o ty své chcete podělit s ostatními? Můžete tak učinit v litvínovské knihobudce. Funguje už čtyři roky.

Litvínovská Knihobudka na Loučkách v Litvínově je projektem spolku MY Litvínov. Členové spolku využili bývalou a chátrající pokladnu u vstupu do areálu Loučky.

Knížku si tam můžete půjčit kdykoliv se vám zachce. Knihu můžete do knihobudky také darovat nebo si jen knížky prostě vyměnit. Pokud se vám knížka bude hodně líbit a vy jí nevrátíte, nic se neděje. I tak tento systém funguje.

Bezplatné pouliční knihovny se začaly po Česku objevovat v roce 2013. Další najdete třeba na mosteckém nádraží, v teplické Galerii, kuriozní je knihobudka s pohádkami v chaloupce na muří nožce v Nemilkově u Mostu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru