Srovnání kvality života v Česku lže. 10 důvodů, proč je Mostecko lepší než Praha
Praha vs. Most. Kde je podle vás lépe? Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Mostecko – Mostečané a Litvínované se zděšením sdílejí výsledky jakési ankety, která má srovnávat kvalitu života v České republice. Podlé té jsou Most a Litvínov až někde kolem dvoustého místa, tedy na spodku žebříčku. Na opačném pólu jsou Říčany (kde to je?) a Praha.

Z nepochopitelných důvodů se prý mají Pražáci skoro úplně nejlépe z celé naší republiky. My si to nemyslíme a tady je našich deset důvodů, proč zůstat pod Krušnými horami.

  1. Na Mostecku se netísní více než desetina republiky na jednom místě. Kdo by se chtěl denně prodírat davy, aby se podíval na náměstí?
  2. Vyznáte se v různých modrých zónách, netušíte, kde zaparkovat? To se vám u nás nestane. Nic takového tu, zatím, neznáme.
  3. Dennodenní zácpy. Když už čekáte dvě minuty, než vyjedete z Centralu, jste nervozní. V Praze byste jako řidič nejspíš nepřežili.
  4. Praha nemá autodrom.
  5. Na mosteckém hradě nemusíte procházet ponižující bezpečnostní prohlídku
  6. Nikdo nám tu nad Most nevěší červené trenýrky, asi proto, že k nám prezident jezdí naštěstí jen na návštěvu a nežije tu.
  7. Na sjezdovku tu dojedete MHD. V Praze vás autobus hodí maximálně tak k letišti. V Mostě skočíte na tramvaj, v Litvínově přestoupíte na bus a za 24 minut jste na Meziboří na sjezdovce. To se hodí zvlášť v zimě.
  8. Zkoušeli jste si někdy koupit byt v Praze? V Mostě máte za stejnou cenu půlku vchodu, v Janově celý vchod.
  9. Zašli jste si někdy v Praze do hospody? V centru? V Mostě a Litvínově máme pivo dvakrát levnější.
  10. Praha nemá žádný přesunutý kostel, který by město proslavil.
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru