Sev.en Energy plní svým zaměstnancům sny. I ten o astronomické observatoři
Vizualizace astronomické observatoře v Kadani. Zdroj: Sev.en
Zajímavosti

Most – Skupina Sev.en Energy podporuje aktivity svých zaměstnanců prostřednictvím Interního grantu. V letošním roce už rozdala z osmi set tisícového grantu určeného na činnost organizací a realizaci projektů, ve kterých ve svém volném čase působí zaměstnanci skupiny, šest set padesát tisíc korun.

Interní grant podpořil také studii a přípravu projektového záměru na výstavbu astronomické observatoře v Kadani. „S kamarádem, se kterým se astronomii věnujeme, jsme dlouho o observatoři snili. Hledali jsme vhodné místo, možnosti financování, připravovali potřebné dokumenty a předběžné souhlasy. Interní grant Sev.en Energy nám výrazně pomohl ve chvíli, kdy další kroky již začaly být finančně náročné. V současné době máme připravenou projektovou studii na novou observatoř na tom nejvhodnějším místě v Kadani. Kromě observatoře bude sloužit také jako veřejně dostupná rozhledna. I díky grantu jsme přesvědčili vedení Kadaně, že to s observatoří myslíme vážně. A studie nás posunula opět o kousek dál a už máme další příslib na dotaci od Ústeckého kraje na vybavení observatoře. Investorem výstavby observatoře by mělo být město Kadaň. Bez podpory z Interního grantu by ale nic z toho zřejmě nebylo a observatoř v Kadani by dál zůstala jen naším snem,“ říká Libor Šindelář, zaměstnanec firmy Infotea ze Sev.en Energy, který získal z Interního grantu pro svůj projekt třicet pět tisíc korun.

Peníze z Interního grantu dále pomohly například zvelebit zahradu mateřské školky, s přestavbou hasičského vozíku pro závody v požárním sportu, s prezentací skautingu, sportovní pomůcky pro děti nakoupil Softball Club Painbusters Most. Interní grant přispěl na provoz modelářské dílny, na vybavení lyžařské školy TJ Rekreant v Českém Jiřetíně a mnohým dalším. Zatím bylo podpořeno dvacet osm organizací a projektů. Další se dočkají ještě v závěru letošního roku.

V rámci Interního grantu mohou zaměstnanci skupiny Sev.en Energy požádat o podporu pro spolky, projekty a organizace v regionech, kde skupina podniká, a kde je zaměstnanec nebo člen jeho rodiny osobně angažován. Peníze tak mohou zaměstnanci žádat například pro sportovní kluby, kde působí jako trenéři nebo kde sportují jejich děti. Podporu mohou získat i pro různé zájmové organizace, ve kterých tráví svůj volný čas nebo na projekty související s jejich koníčky a zálibami. „Smyslem Interního grantu je podpořit rozvoj a kvalitu života v regionech, kde skupina podniká a zároveň podpořit aktivity našich zaměstnanců. Preferujeme dlouhodobější záměry s přínosem pro širší veřejnost nebo skupinu lidí, jako jsou sportovní kluby nebo kulturní spolky. Výhodou je, pokud se v projektu angažuje větší počet zaměstnanců, není to však podmínkou,“ uvedla ředitelka komunikace skupiny Sev.en Energy Gabriela Sáričková Benešová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru