AKTUÁLNĚ OBRAZEM: Zájemci o porcelánové trhy si musí vystát pořádnou frontu
Porcelánové trhy společnosti Český porcelán Dubí. Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Dubí – Už před osmou hodinou začali atakovat zájemci velký porcelánový trh v Dubí. Ten akciová společnost Český porcelán Dubí otevřela v rámci svého 155. výročí založení a Dubských oslav. Ulice Tovární, Zahradní a všechny boční uličky byly brzy obsazené parkujícími automobily a pracovníci Městské policie Dubí tu mají plné ruce práce s korigováním dopravy.

U Domu porcelánu s modrou krví rozbilo stan Divadlo V Pytli Petra Stolaře, které připravilo dopoledne pro děti. Původně plánovaný start v 10 hodin museli herci vzhledem k nedočkavým dětem posunout a začít dřív. Přístupná je v rámci oslav i výstava, na které je možné si prohlédnout kolekci šatů návrhářky Evy Stolařové, tematicky zaměřenou právě na porcelán s modrou krví.

Největší nával byl ovšem u vrátnice Českého porcelánu, od které se táhla fronta lidí až k můstku u křižovatky s Tovární ulicí. Pracovníci keramičky pouštěli lidi po skupinách, protože by se všichni zájemci dovnitř nevešli a také, aby poskytli návštěvníkům porcelánových trhů v areálu závodu nerušený výběr zboží. Z produkce modrotisku jsou na trhu k dostání nejpopulárnější designové evergreeny, ale také třeba bílý porcelán.

Pokud máte zájem ulovit některý z výrobků dubské porcelánky, měli byste si pospíšit. Akce končí dnes, v 17 hodin. A ještě doporučení, pokud to není nezbytné, nejezděte autem. Místo k parkování budete hledat velmi obtížně.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru