OBRAZEM: Teplice se zapojily do protestu za ochranu životního prostředí, stejně jako 2600 měst
Protest za ochranu životního prostředí. Foto: Karel Horký
Zajímavosti

Teplice - Před rokem se švédská studentka Greta Thunberg rozhodla jít místo školy stávkovat za klima. Od té doby se k ní přidaly miliony studentek a studentů po celém světě. Stávkují, aby donutili politiky začít řešit klimatickou krizi, jejich budoucnost.

V Teplicích se sešlo v pátek na Zámeckém náměstí okolo 50 mladých lidí. Pak prošel průvod městem. Nejčastěji se probírala specifika našeho regionu jako prolamování limitů na dole Bílina nebo stálá ochrana uhelných elektráren. Zúčastnění také zmínili odkaz ekologických demonstrací, které probíhaly v Teplicích od 11. do 13. listopadu 1989, kdy zasahovala komunistická Veřejná bezpečnost. Teprve pak přišla sametová revoluce. (kh)

Foto

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru