Sezona na Kamencovém jezeře: Koupat se přišlo sto tisíc lidí, kemp dvakrát vyhlašoval stop stav
Letošní sezona na Kamencovém jezeře byla úspěšná. Foto: Roman Dušek
Zajímavosti

Chomutov - Červen přál koupání, červenec kempování a srpen zábavě. Areál Kamencového jezera se ohlíží za uplynulým létem, a bilance je to rozhodně radostná.

Zajímavé jsou už statistické údaje návštěvnosti. Za celých pět měsíců sezony (květen – září) navštívilo areál více než 95 tisíc návštěvníků. Z tohoto pohledu byl nejúspěšnější červen, kdy branami prošlo přes 33 tisíc lidí, z toho drtivá většina byli návštěvníci s jednorázovou vstupenkou.

Červenec byl zase nejsilnější co do ubytování, ať už šlo o chatky nebo místa v kempu. „V červenci jsme měli obsazeno bezmála dvanáct tisíc lůžek, což je v průměru 387 hostů na den,“ pochvaluje si nadpůrměrný zájem o ubytování Karel Ton, vedoucí areálu. V kempu museli dokonce dvakrát během prázdnin vyhlásit stop stav, protože v něm nezbývalo už ani jediné volné místečko.

Čísla a statistiky ovšem nedokáží plně vystihnout pestrost sezony na Kamencovém jezeře. Třeba dvě nové skluzavky na hlavním mole přinesly do života v areálu zpestření i zábavu a návštěvníci si je rychle oblíbili. „Snažili jsme se také, aby bylo na jezeře živo bez ohledu na počasí, což dosvědčuje řada uspořádaných akcí,“ naznačuje Věra Fryčová, ředitelka Zooparku Chomutov, pod nějž areál spadá.

Závody dračích lodí už jsou tradičním letním kláním, letos si však příznivci kanoistiky mohli přijít na své také při mládežnickém mistrovství ČR nebo se pobavit při sledování vodního póla na kajacích. Pravidelná je osvětová akce na vyšetření kůže, uchytila se také odpolední párty na mole spojená s koncertem místní kapely. V neposlední řadě to pak byl Festival sportu, který areál hostil na samém konci prázdnin.

Od konce září je areál uzavřený, teď probíhají první menší opravy po sezoně. „Už teď ale řešíme, čím obohatíme příští sezonu a co nového návštěvníkům přineseme,“ dodává Fryčová. „Chceme, aby Kamencové jezero nebylo jen velkým přírodním koupalištěm, ale také místem, kde budou lidé rádi trávit volný čas, kam se přijdou pobavit,“ uzavírá.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru