VIDEOREPORTÁŽ: Krajská odysea se zaměřila na robotiku, propaguje studium na technických školách
Krajská odysea. Foto: e-deniky.cz
Zajímavosti

Ústecký kraj - Expedici na cizí planetu a život vesmírných průzkumníků si na vlastní kůži vyzkoušeli žáci středních a základních škol, kteří se zúčastnili finále Krajské odysey zaměřené na robotiku. To se konalo v laboratořích Ústavu strojů a energetiky Fakulty strojního inženýrství UJEP v Ústí nad Labem.

Své schopnosti a dovednosti děti změřily v několika disciplínách šitých na míru účastníkům vesmírné expedice. Soutěžící si zadání užívali. Robotická odysea tak pro ně, spíše než soutěží, byla dobrodružstvím a zajímavou hrou.

Hlavní ideou krajské odysey bylo přilákat děti ke studiu na odborných technických školách, a to jak středních, tak i vysokých. Žáci, kteří se soutěže účastnili, mají pro technické studium ty nejlepší předpoklady. Jejich připravenost ocenili i mentoři z UJEP, kteří měli jednotlivé týmy na starosti.

Krajská odysea je další aktivitou, kterou chce Ústecký kraj zvýšit úroveň vzdělávání a spolupráce mezi školami.

Děti z Ústeckého kraje už mohly prožít dobrodružství s chemií i robotikou. Soutěže v ostatních oborech na ně ale ještě čekají. Své znalosti a schopnost týmové práce prokážou například také v matematice či v biologii.

https://www.youtube.com/watch?v=45T5tdg2v-A

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru