Pěstování vlastní zeleniny, táborák i nocování ve stanu. Na Teplicku vznikne komunitní zahrada
Ilustrační foto: Komunitní zahrada Teplice
Zajímavosti

Teplicko - V Modlanech u Teplic vznikne komunitní zahrada pro rodiny s dětmi. Na pozemku o rozloze jednoho hektaru bude prostor pro ekologické pěstování ovoce a zeleniny, ale také bohaté možnosti pro hry dětí a společenské akce.

Nejedná se tedy o klasickou zahradu, ale spíše spojení komunitní zahrady a přírodního dětského hřiště.

Děti si budou moci hrát na louce, v listnatém lesíku i u potoka, který protéká pozemkem. Celý pozemek bude oplocený, takže starším dětem můžete dopřát více volnosti, bez obav, že se vám zatoulají.

Zatímco si děti budou hrát ve volné přírodě, rodiče si můžou povídat, seznamovat se, relaxovat, zúčastnit se některého z workshopů nebo si pěstovat ovoce a zeleninu na vlastním záhonku.

Každý víkend se budou pořádat různé akce podle ročního období. Členové komunitní zahrady budou mít volný vstup a kdykoli budou moci přijít pečovat o své záhonky, ale také třeba jen relaxovat nebo si udělat třeba táborák.

V letním období bude možnost na pozemku i přenocovat. Buď ve vlastním stanu, nebo v tee-pee. Díky tomu nebudete muset pospíchat domů, abyste dali děti spát, ale můžete si užívat příjemných letních večerů u ohně v příjemné společnosti svých přátel.

Líbí se vám projekt? Momentálně probíhá sbírka na portále Hithit na rozjezd komunity. Za svůj příspěvek od 100 Kč si můžete vybrat některou z mnoha odměn.

Více o zahradní komunitě se dozvíte na jejích stránkách tady.

Sbírku můžete podpořit zde.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru