ZAJÍMAVOST: Umělecké dílo od němé tváře? Slonice Delhi namalovala hned několik obrazů
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Město společně se zoologickou zahradou uspořádaly v informačním středisku prodejní výstavu obrazů slonice Delhi. Vernisáž proběhla 2. prosince, výstava potrvá do 23. prosince.

V prodeji bylo 32 obrazů v hodnotách od 400 Kč do 2 000 Kč, polovina z nich se okamžitě prodala. Všechny obrazy mají své unikátní jméno. Ke každému prodanému obrazu obdrží kupec fotografii, na které Delhi dílo maluje. V rámci vernisáže proběhly přednášky ředitele ústeckého muzea Václava Houfka o historii zoologické zahrady a ředitele ústecké zoo Romana Končela o historii chovu slonů. Blok přednášek uzavřeli chovatelé slonů s poznatky o sloním životě.

„Chov slonů je v našem městě tradicí, kterou chceme zachovat. Společně si přejeme, aby se vize, které představili chovatelé, staly skutečností,“ vysvětlil Tomáš Vlach, náměstek primátora a moderátor akce.

0312sloniceobr2

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

Představeny byly projekty zoo Adopce zvířat a Jak se stát patronem. Vernisáže se zúčastnili i představitelé města v čele s primátorem Petrem Nedvědickým a radní Evou Fialovou, která jakožto patronka slonice Delhi slavnostně obdržela adopční certifikát. V předvánočním čase bude možné téma adopce zvířat projednat přímo v informačním středisku. Informace jsou dostupné také na stránkách ústecké zoo.

Delhi je po úmrtí slonice Kaly jediným zástupcem slona indického v ústecké zoo. Žije zde už od roku 1987, kdy do Ústí přicestovala z Vietnamu. Obrazy začala malovat v roce 2011. Ústecká zoo jejich prodejem podporuje výzkum sloních nemocí.

0312sloniceobr3

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru