Láska k modelům železniční dopravy dokáže být nakažlivá
V bílinské výstavní síni najdete svět romantiky a dálek. Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Bílina – Svět železnice. Vůně dálek a dobrodružství, ale i fascinující technika, která má svůj neotřelý půvab. V bílinské Výstavní síni U Kostela byla ve středu 8. ledna zahájená výstava funkčních modelů železniční dopravy s názvem Mašiny a mašinky.

Připravil ji Spolek přátel modelové železnice Bílina ve spolupráci s bílinskou radnicí a místním kulturním centrem. Výstavu si můžete prohlédnout od čtvrtka do neděle v době od 13 do 17 hodin a potrvá do 26. ledna.

Jsou lidé, kteří světu železnice propadli a neumí si představit život mimo něj. A tak se obklopují přesnými železničními modely, kde se krajinou vine trať, která vede nížinami, mezi kopci, tunely a kde všechno funguje jak ve světě skutečném. Investují do nákupu elektroniky, modelů, doplňků a mnohdy jsou nucení válčit se svým okolím i nejbližšími, aby si svůj svět železničních tratí, který se rozhodně nevejde do jedné krabice od bot, uhájili.

Na výstavě v bílinské síni U Kostela si prostřednictvím jejich výstavy přijdou na své všichni fandové železnice. Najdou tady přesné modely lokomotiv, motorových vozů, cisteren, nákladních souprav, nádraží, drážních domků, krajinných prvků, silnic, kopců, přejezdů, výhybek, závor, tunelů, signalizačních tabulí, zkrátka všeho, co ke světu modelové železnice patří. Členové spolku rádi poskytnou odborný výklad a také pro zájemce uvedou modely do pohybu. Přijďte a nechte se nakazit nadšením lidí, kteří si pro svůj svět potřebné místo v životě už vydobyli.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru