Tu hrůzu známe všichni: Kamion předjíždí kamion. Nově je to zakázané na 116 kilometrech dálnic!
Ilustrační foto
Zajímavosti

Ústecký kraj, ČR - V době od 31. ledna do 30. dubna 2020 je na více než 116 km českých dálnic zakázáno předjíždění pro kamiony. Příslušné dopravní značky osadilo Ředitelství silnic a dálnic v těchto dnech. Omezení bude platit vždy mezi šestou hodinou ranní a desátou večerní.

Se značkami se můžete setkat na D1, D5, D8 a D11. „Po skončení pilotního provozu na jaře vyhodnotíme efekt přijatých opatření a rozhodneme o dalším postupu,“ uvedlo Ministerstvo dopravy v aktuální zprávě.

Zákazy předjíždění jsou umisťovány tam, kde je to z hlediska dopravních výzkumů nejvíce potřebné z hlediska hustoty a nehodovosti.

Celkově se dvěma úseky proměnného značení na D1 (hustý provoz, nepříznivé počasí) se bude jednat o 145 kilometrů omezení předjíždění pro kamiony na českých dálnicích.

Na dálnici D8, která protíná také Ústecký kraj, jde o nové omezení mezi kilometry 0 až 9 ve směru z Prahy a 6 až 0 ve směru do Prahy.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru