V Mostě skautuje nejvíce kluků a holek z celého Ústeckého kraje
Ilustrační foto
Zajímavosti

Most - Ke konci ledna každého roku, tak jako v jiných organizacích, dochází k registraci členů. A mostečtí skauti mohou říct: „Je nás nejvíce v celém kraji a nejvíce v celé bezmála stoleté historii skautského hnutí v Mostě.“

Některý ze šesti skautských oddílů v Mostě tak letos navštěvuje více jak 210 dětí, o které se stará a program pravidelně připravuje čtyřicítka vedoucích, dospělých dobrovolníků. Skautů v Mostě je tak v roce 2020 celkem 255.

"Rostoucí zájem o skautování nás velice těší. Zároveň jsme si vědomi, že na nás také klade vysoké požadavky – udržet a zvyšovat kvalitu našeho programu, vychovat a vzdělat dostatek odpovědných a kvalifikovaných vedoucích, držet krok s dobou a nabízet dětem dobrodružný, zajímavý a moderní program," říká Michal Tarant, vedoucí střediska v Mostě.

"Pro vstup do našich oddílů máme v některých případech již pořadník. Nicméně v roce 2020 jsme se rozhodli (a našli potřebné síly a kapacity) založit další nový oddíl, který začne svou činnost v září letošního roku," dodává vedoucí.

Mostecko ale nejsou jen „mostečtí“ skauti. Skautská střediska a oddíly, sdružená v rámci tzv. „Skautského okresu Most“ fungují také v Litvínově, Meziboří, v Lounech a v Rakovníku. Celý okres pak v roce 2020 také člensky roste a zahrnuje celkem 425 skautů a skautek, kluků a holek, které zaujal program skautských oddílů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru