I přes nepřízeň počasí se poslové jara hlásí o slovo. Už kvetou sněženky!
Foto: Redakce
Zajímavosti

Venku sice vládne orkán Sabine, na některých zahrádkách se to už ale začíná pomalu bělat. Nejde o sníh, ale o květy sněženky podsněžníku.

Někdy se jí také říká sněženka bílá nebo předjarní. Sněženka se nejvíce vyskytuje v jihovýchodní a Jižní Evropě a Západní Asii. Odtud byla zavlečena do jiných krajů. Roste zejména ve vlhké půdě pod keři nebo mladými stromky na vlhkých loukách nebo v lesích. Často ji ale vidíme na zahradách nebo parcích. Začíná kvést ke konci února až do března. Proto patří mezi první symboly blížícího se jara. Letos ale kvete díky teplému počasí mnohem dříve.

Dejte si ale pozor!!! Kromě toho, že je sněženka ohrožený a částečně i chráněný druh, patří mezi mírně jedovaté rostliny. Zejména cibulka obsahuje alkaloidy. Ty u člověka způsobují průjem, zvracení a bolesti břicha.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru