Romantickou jízdu loďkou si v létě můžeme dopřát až do 20. hodiny
Půjčovna loděk v Zámecké zahradě zeje v zimě prázdnotou. Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Teplice – Půjčovnu loděk v Zámecké zahradě provozuje TJ zdravotně postižených Nola. Letos v létě se návštěvníci Zámecké zahrady dočkají prodloužení výpůjční doby, a sice až do 20. hodiny. V rámci jednání o poskytnutí dotace o tom informoval zastupitele na jejich zasedání teplický primátor Hynek Hanza. Podle jeho slov prodloužení doby přislíbila vedení města místopředsedkyně TJ Nola Jitka Janouchová.

Zastupitelé poskytnutí dotace pro jmenovanou jednotu schválili. TJ Nola provozuje půjčovnu v Zámecké zahradě už od roku 1999 a město každoročně přispívá na provoz a údržbu výletních lodiček. Před časem vedení města dokonce uvažovalo o možnosti vrátit přístaviště na jeho původní místo – do dřevěného pavilonu Labutí domek. Podle Hynka Hanzy od této možnosti ale upustilo a přístaviště zůstane tam, kde je, na loučce pod dětským hřištěm. „Chceme zde zlepšit nástupní místo k loďkám, vybudovat nové pevné molo a celý prostor půjčovny loděk zkulturnit,“ informoval primátor.

1702labutidomek

Změn by se mohl dočkat i Labutí domek. Foto: Ilona Kaulfuss

Určité plány má město také s Labutím domkem. Jednou z možností je například vytvoření vyhlídkového mola, které by přímo navazovalo na dřevěný pavilon. Pro návštěvníky Zámecké zahrady by to znamenalo další možnost zajímavé relaxace. „Nejprve ale musíme důkladně prověřit technický stav dřevěné stavby. Upozorňuji, že se zatím bavíme pouze o možnosti,“ zdůraznil v závěru projednávaného bodu Hynek Hanza.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru