Víte, co pro vás připravuje botanická zahrada v novém skleníku?
Foto: Botanická zahrada Teplice
Zajímavosti

Teplice - V teplické botanické zahradě bude expozice věnovaná Kanárským ostrovům a jedním z rodů, který zde bude zastoupen, je rod Pericallis , který má tak trochu zvláštní české jméno „cinerárie“.

Patří do veliké čeledi hvězdnicovitých a tento rod je endemický právě pro oblast Kanárských ostrovů. Je zde zdokumentováno 12 druhů tohoto rodu, na Madeiře další 2.

2403botanicka2

Foto: botanická zahrada Teplice

A protože už máme připraveny rostliny, které i kvetou, alespoň na třech snímcích vám můžeme představit 3 druhy tohoto rodu - Pericallis papyracea - cinerárie papírovitá, Pericallis tussilaginis - cinerárie podbělovitá a Pericallis cruenta – cinerárie červená. Pro laické přiblížení je tento rod velice blízký našemu rodu starček – Senecio.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru