Google zjistil: Do nákupních center v Ústeckém kraji chodí o 60 procent méně lidí, více vyrazili do parků
Pohyb v parcích je během koronavirové krize vyšší. Foto: Karel Horký
Zajímavosti

Ústecký kraj – Google zveřejnil aktualizovanou zprávu, která může porozumět změnám chování lidí v návaznosti na epidemii covid-19 a stanoveným opatřením. V grafech ukazuje, jak se proměnil pohyb na různých místech. Zprávu konkretizoval až do úrovně jednotlivých českých krajů.

Google ale upozorňuje, že zveřejněné informace jsou spíše informativního charakteru, které mohou ukázat, jak lidé uchopili takzvané sociální distancování, tedy omezení kontaktu s dalšími lidmi a pohyb ve veřejných místech. Neměla by být použita pro lékařskou diagnostiku či prognostické účely.

I tak ale vyplývají ze zveřejněných údajů pro Ústecký kraj zajímavá čísla.

Například návštěvnost nákupních a zábavních center klesla od vyhlášení nouzového stavu do 5. dubna o 60 procent proti běžnému stavu. Na nákupy do lékáren potom vyšlo o deset procent méně lidí. Proti normálu je o 79 procent vyšší pohyb lidí v parcích, ukazují údaje Googlu. Doma zůstávají lidé o pět procent více. Číslo ale nemusí být zcela vypovídající. Lidé mohou být doma vypnuté sledování pohybu. Proti tomu na pracovištích je vysledovaný pohyb o dvacet procent nižší. O pětatřicet procent poklesl pohyb v dopravních uzlech, to jsou typicky třeba zastávky hromadné dopravy či nádraží.

Celou zprávu pro Českou republiku či pro další země si můžete stáhnout ze stránek Googlu zde.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru