PRŮZKUM: Na dovolenou v Česku by mohly vyrazit až dvě třetiny Čechů
Ilustrační foto, zdroj: Czechtourism
Zajímavosti

ČR - Téměř dvě třetiny populace Česka pravděpodobně vyrazí na letošní letní dovolenou nebo výlet po České republice, zhruba pětina již nyní ví, že v létě nikam nepojede. Vyplývá to z on-line průzkumu, který pro agenturu CzechTourism zpracovala společnost IPSOS.

„Přes čtyřicet procent Čechů nezačalo před vypuknutím pandemie letní dovolenou vůbec plánovat. Ti představují příležitost pro naplnění volných kapacit v regionech a na ně bude po uvolnění vládních opatření omezujících volný pohyb zaměřena naše marketingová kampaň na propagaci cestovního ruchu v Česku,“ uvedl Jan Herget, ředitel agentury CzechTourism.

Pětina populace České republiky kvůli aktuální situaci s koronavirem letošní letní dovolenou zrušila nebo přestala plánovat úplně, osm procent lidí odložilo dovolenou na jiný termín a devatenáct procent ji prozatím nechalo zarezervovanou v původním termínu.

„Naše země je krásná, kvalita služeb roste a věřím, že Češi využijí letošní léto k tomu, aby začali znovu objevovat Česko a jeho příležitosti. Chceme lidi motivovat, aby jakmile to půjde, začali opět cestovat v rámci ČR, a podpořili tím domácí ekonomiku. Pracujeme na programu, jehož smyslem je restartování celého odvětví cestovního ruchu a poskytnout lidem benefit ve formě poukázek na dovolenou u nás „doma“,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Domácí dovolenou či výlet plánují více mladí ve věku 18–26 let (72 %) a vysokoškolsky vzdělaní lidé (76 %). Rozhodně přesvědčeni o tom, že na tuzemskou dovolenou vyrazí jsou pak častěji lidé z Prahy (36 %). Na domácí dovolenou či výlet nepojedou častěji lidé ve věku 54–65 let. Ti také častěji uvádí, že nebudou mít vzhledem k současné situaci na dovolenou dostatek financí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru