Labská stezka je připravená na sezónu, otevře nové úseky
Stavba stezky podél Labe. Foto: Ústecký kraj
Zajímavosti

Ústecký kraj - Labská stezka, jedna z nejoblíbenějších evropských dálkových tras, se blíží v Ústeckému kraji svému dokončení v režimu cyklostezky. Aktuálně jsou ve výstavbě dva úseky, které by měly být kompletně dokončeny na podzim. Na některých dílčích částech se ale možná cyklisté projedou už v létě.

Ústecký kraj je realizátorem a investorem cyklostezky Labská stezka. V letošním roce se pracuje v trase Třeboutice – Křešice – Nučnice a Račice – Hněvice. Vysoutěžená cena 45, 2 milionu a 28, 4 milionu se může zvýšit o vícepráce v souvislosti s nestabilním terénem, jiné úseky by naopak mohly být pro cyklisty sjízdné již v letních měsících. Úseky jsou spolufinancované z IROP a SFDI, zhotoviteli jsou společnosti PORR a Strabag.

„Labská stezka je jedním z nejlepších turistických produktů v Ústeckém kraji, o čemž svědčí i řada místních i zahraničních ocenění. V současné době může být ideálním lákadlem pro návštěvníky z celé republiky, protože nabízí možnost pohybu na čerstvém vzduchu v příjemném a rozmanitém prostředí, přitom v komfortním provedení a se stále rostoucí nabídkou gastronomie a dalších služeb a zážitků,“ řekl náměstek pro regionální rozvoj a cestovní ruch Zdeněk Matouš.

1905labskastezka2

Dokončením rozestavěných částí bude dokončen úsek stezky procházející Ústeckým krajem v celkové délce 96 km. Ústecký kraj do výstavby investoval více než 400 milionů korun, jednotlivé úseky byly spolufinancovány dotací z ROP Severozápad, IROP a SFDI. Ekonomický přínos cyklostezky pro region byl na základě loňského šetření spočítán na cca 60 milionů korun za sezónu, přičemž má stále potenciál růstu. V současné době se právě cykloturistika může stát motorem místního cestovního ruchu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru