Svatby od 25. května: Až tři sta osob, všichni kromě snoubenců musí být v rouškách
ilustrační foto: CC0
Zajímavosti

ČR - Na základě doporučení pro matriční úřady k realizaci přílohy č. 1 usnesení vlády č. 555 účinného od 25. května 2020 je umožněno účastnit se svatby osobám do celkového počtu 300 osob.

Do tohoto počtu se započítávají snoubenci, svědci, oddávající a matrikář. Dále se do tohoto počtu započítává tlumočník účastnící se obřadu v zákonem stanovených případech a dále i nezletilé děti.

Osoby účastnící se sňatečného obřadu jsou (s výjimkou snoubenců během konání obřadu) povinny nosit ochranný prostředek dýchacích cest (nos, ústa), který brání šíření kapének. S ohledem na usnesení snoubenci při obřadu zakrytý nos a ústa mít nemusí. Účastníci sňatečného obřadu nemají povinnost dodržovat odstupy nejméně 2 metry od jiných osob.

Obecní úřad zajistí další potřebná hygienická opatření v souvislosti s konáním sňatečného obřadu, mezi která patří zejména zabezpečení dostatečného množství psacích potřeb pro osoby, které se během obřadu podepisují. Psací potřeby i stůl, na němž dochází k podpisu potřebných dokumentů, případně další potřeby užité při obřadu, budou po každém obřadu vydezinfikovány.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru