Dopravní hřiště autodromu využívají stále častěji celé rodiny
Foto: Autodrom Most
Zajímavosti

Most - Dětské dopravní hřiště mosteckého autodromu po rozvolňování opatření proti šíření nemoci covid-19 znovu ožilo. Hřiště s funkčními dopravními značkami a herními prvky jako jsou prolézačky, skluzavky, houpačky, lezecké stěny nebo malé fotbalové branky na sousední zatravněné ploše využívají stále častěji celé rodiny. Vstup je bezplatný, zájemci si zdarma mohou zapůjčit také kola, koloběžky, odrážedla či přilby.

Školy a dětské organizace si mohou vedle zápůjčky kol objednat za mírný poplatek také praktickou dopravní výuku svých svěřenců vedenou instruktorem bezpečné jízdy autodromu. „Instruktor samozřejmě přistupuje k výkladu zábavnou formou, aby děti zaujal a udržel jejich pozornost. Zároveň jim vštěpuje základní prvky bezpečného chování chodců a cyklistů v běžném provozu v ulicích měst,“ upřesnila ředitelka polygonu společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

Bonusem pro školáky či předškoláky s pedagogickým dozorem je možnost spojit pobyt na dětském dopravním hřišti s bezplatnou prohlídkou celého areálu autodromu, a to včetně startovní věže s dispečinkem či boxů. „Když budou mít štěstí, uvidí na velkém závodním okruhu trénovat a testovat závodní auta nebo motorky. Takový zážitek rozproudí adrenalin v krvi zejména chlapcům, ale ani děvčata se nemusejí nudit. Mezi profesionálními jezdci figuruje řada žen, z nichž některé dosáhly výjimečných úspěchů,“ upozornila ředitelka.

2606dopravnihriste

Dopravní hřiště slouží už několik let také jako zázemí pro letní příměstský tábor pro chlapce a dívky ve věku 6 až 15 let. Mezi rodiči i dětmi je týdenní pobyt na autodromu velmi oblíbený. Původní dva turnusy tak organizátoři postupně rozšířili o další dva. V letošním roce už jsou dva červencové a jeden srpnový plně obsazeny. „Volná místa zbývají ještě v termínu od 3. do 7. srpna. Kdo chce svého potomka přihlásit, neměl by dlouho váhat,“ doplnila Veronika Raková.

Návštěvníci dopravního hřiště se ale nemusejí omezit jen na jízdu na kole. V sousedství areálu je 600 metrů dlouhá motokárová dráha, na níž si mohou zajezdit všichni rodinní příslušníci. Provozovatel totiž disponuje i dětskými motokárami. Více informací zájemci najdou zde.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru