Výlet v rámci Univerzity volného času zavedl účastníky do krásné flájské přírody
Foto: Městská knihovna Litvínov
Zajímavosti

Litvínov - Městská knihovna Litvínov uskutečnila v rámci Univerzity volného času pochod pro milovníky turistiky krásnou flájskou přírodou. Účastníci si prošlapali jižní břeh Flájské přehrady, prohlédli si počátek přivaděče surové pitné vody, jehož potrubí vede až do úpravnu vody v Meziboří.

Prošli přes dva můstky, obešli bludný kořen a ve vodě pátrali po zbytcích původní silnice, která vedla z Dlouhé Louky do zaniklé obce Fláje. Rovněž si prohlédli pomník zaniklé obce a zrekonstruované základy přestěhovaného kostela svatého Jana Křtitele.

Zde na nově zbudovaných lavičkách s vidinou krásného místa v autobusu u okna rekapitulovali dosavadní nabyté dojmy. Netušili však, že je čeká nejtěžší úsek výletu,… překlopýtat základy zbořených staveb, překonat několik krátkých, ale příkrých svahů a přebrodit bažinu. Všichni si nakonec v autobusu své místečko našli, a i když měli „placaté“ nohy, odjížděli se spokojeným úsměvem ve tvářích! Také i proto, že si na svém těle neodváželi žádné zvířátko.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru