VÍTE, ŽE: Na sportovní aktivity dětí můžete od pojišťovny získat příspěvek až 1 000 korun
ilustrační foto: CC0
Zajímavosti

ČR - Se začátkem školního roku, kdy děti usednou po mimořádně dlouhých „prázdninách“ do školních lavic, začíná také plno sportovních kroužků a dalších zájmových aktivit ve škole i mimo ni.

Rodičům tak přibývá další náklad do rodinného rozpočtu. VZP chce podpořit děti v pravidelném pohybu, a proto jim v tomto roce přispívá až 1000 Kč na různé pravidelné pohybové aktivity. V prvním pololetí zažádalo o příspěvek pro své děti 58 845 klientů a VZP jim vyplatila 52 271 466 Kč.

VZP podporuje zdravý vývoj dětí, a proto poskytuje každoročně s mírnými obměnami příspěvek na pohyb dětí z fondu prevence.

V roce 2020 nabízí pro děti od jednoho roku příspěvek až 1 000 Kč na jakoukoliv pravidelnou sportovní činnost organizovanou mimo školu, od dvou let i na pravidelné pohybové aktivity organizované školským zařízením. Děti od 15 let mohou částku použít také na úhradu permanentky. Příspěvek je možné využít i na sportovní prohlídku absolvovanou a hrazenou u lékaře nebo na úhradu startovného či členského poplatku.

V letošním prvním pololetí zažádalo o příspěvek na pohyb dětí zhruba o pětinu méně klientů než v prvním pololetí předchozího roku. Na jaře totiž naši republiku ochromila epidemie COVID-19, a proto i klienti podávali žádostí méně. Při postupném rozvolňování aktivit, kdy se pomalu otevírala sportoviště, začaly děti opět i přes různá omezení sportovat a využívat příspěvky VZP.

Vzhledem k tomu, že pojišťovna pro rok 2020 změnila podmínky čerpání příspěvků na pohyb a přestala rozlišovat školní a mimoškolní pohybovou aktivitu, vyplatila i přes nižší počet žadatelů o 37 % více peněz než v prvním pololetí roku 2019.

Nejvíce žádostí bylo v prvním pololetí roku 2020 v Praze, Jihomoravském a Středočeském kraji. Nejméně pak v Karlovarském kraji.

Rodiče by měli myslet na správný vývoj svých dětí, nenechat je po škole doma jenom hrát hry na počítači a podobně, ale umožnit jim dostatek pohybu nad rámec tělesné výchovy. Jedině tak budou děti zdravé a spokojené. Nedostatek pohybu totiž výrazně přispívá ke zdravotním problémům, včetně obezity a následným kardiovaskulárním či ortopedickým potížím.

Čerpat příspěvky na pohyb dětí můžete do konce listopadu tohoto roku. Podrobné podmínky, jak o příspěvek zažádat, si přečtete na webu VZP.

Ještě do 30. září je možné zažádat o přeregistraci ke Všeobecné zdravotní pojišťovně a od 1. ledna čerpat benefity ze široké nabídky, kterou pojišťovna pro své klienty nabízí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru