U kostela a v okolí jezera se loučí s turistickou sezónou. Připraveny jsou trasy pro pěší i cyklisty
Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most - Cyklisté i chodci mohou opět společně pomyslně ukončit turistickou sezonu akcí Babí léto na kole i pěšky. Startem i cílem je areál děkanského kostela.

Pro turisty je připravena desetikilometrová procházka, kolem jezera Most a kratší pětikilometrová trasa, která povede kolem nově vybudovaného zázemí u jezera. Pěší trasy budou startovat v 10:00 a jsou doplněny o stanoviště s komentovaným výkladem, který bude poskytován do 14:00.

2009babileto

Foto: Oldřich Hájek

Cyklisté odstartují v 10:30 a připraveny jsou pro ně dvě trasy. Pro méně zdatné a rodiny s dětmi je připravena trasa o deseti kilometrech, která povede podél břehu jezera. Dlouhá trasa bude činit 38 km a povede po nové cyklostezce směrem na Růžodolskou výsypku a přírodou zpět k jezeru. Po úspěšném absolvování tras se mohou účastníci těšit na drobné odměny, občerstvení a doprovodný program. Tonda, obal na cestách si ve svém stánku připraví zábavně vzdělávací program zaměřený na třídění odpadu a recyklaci formou her.

2009babileto3

Foto: Oldřich Hájek

Pro zájemce bude zpřístupněna v podzemních výstavních prostorách kostela výstava Quido Kocián – dílo posedlé krásou. Nebude chybět stánek projektu LifeisSkill, který vám nabídne pomoc s registrací a vysvětlí princip soutěže. Na trase pro pěší i cyklisty budou umístěny čipy k získání extra bodů. Pro snazší zapojení do hry, doporučujeme si předem stáhnout do svých mobilních zařízení příslušnou aplikaci.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru