STALO SE: Noční zábavu v restauraci utnuli strážníci. Muž blokoval dveře, hosté utíkali přes kuchyň
Foto: MP ÚSTÍ NAD LABEM
Zajímavosti

Ústí nad Labem - V těchto dnech probíhají ze strany ústecké městské policie intenzivní kontroly, zaměřené na dodržování nařízení vlády ČR, týkající se koronavirové epidemie. Při tomto bezpečnostním opatření dne 9. října byla hlídkou strážníků prováděna kontrolní činnost v obvodu Severní Terasy, se zaměřením na dodržování zavírací doby restauračních zařízení.

Při příjezdu hlídky k jedné z místních restaurací bylo zjištěno, že hlavní světlo v restauraci bylo zhasnuté, ale přesto bylo rozsvícené světlo u baru a z provozovny byly slyšet hlasy a zároveň byly za oknem zahlédnuty siluety několika osob. Na předzahrádce této restaurace se nacházela skupinka osob, která, když spatřila hlídku strážníků, dala vše vědět do restaurace o prováděné kontrole. Když strážníci chtěli vstoupit do restaurace, byly vchodové dveře do provozovny náhle uzamčeny.

Přes skleněnou výplň vchodových dveří byla uvnitř restaurace zahlédnuta větší skupinka osob, cca 15 – 20 lidí. Tyto osoby se před hlídkou snažily z restaurace utéct zadním vchodem přes kuchyň a nebo se různě poschovávat např. na WC. Několika osobám se ale podařilo z restaurace zadním vchodem utéct. Při vcházení hlídky do restaurace stál zevnitř u hlavních vchodových dveří muž, který se hlídce snažil zamezit ve vstupu do restaurace tak, aby mohla další skupina osob nenápadně opustit restauraci.

1210mpulkz2

Foto: MP ÚSTÍ NAD LABEM

Hlídka se dovnitř provozovny dostala za použití síly, a to tak, že muže, který stál u odemčených dveří a bránil hlídce ve vstupu silou, zatlačila na dveře, tak aby se strážníci dostali dovnitř restaurace. Ve chvíli, kdy se hlídka nacházela uvnitř restaurace, obeznámila dotyčného muže, který hlídce bránil ve vstupu do provozovny z protiprávního jednání, a to z porušení nařízení vlády ČR v době vyhlášeného stavu nouze a vyzvala ho k prokázání totožnosti. Totožnost dotyčného byla ověřena lustrací přes evidenci obyvatel. Dále bylo zjištěno, že kontrolovaný je provozovatelem zmiňované restaurace.

Pan provozovatel byl následně hlídkou vyzván k podání vysvětlení, proč hlídce bránil ve vstupu do provozovny a z jakých důvodů má restauraci otevřenou, když jí má mít již hodinu uzavřenou a proč mu při příchodu hlídky na místo hosté utíkali ze zhasnuté restaurace přes kuchyň zadním vchodem ven, což dotyčný neuměl hlídce nijak vysvětlit.

Celý případ bude dořešen u příslušného správního orgánu, kam byla celá událost po zadokumentování strážníky předána. O den později byla kontrola provedena v dalších restauračních zařízeních a ani ta neproběhla bez závad. Přestupku se dopustil provozovatel restaurace tím, že pivo prodával hostům po zavírací době a ti si ho nosili ven, kde ho v hloučcích konzumovali. Strážníci dotyčnému provozovateli uložili blokovou pokutu ve výši 1 000 Kč, kterou přestupce na místě zaplatil.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru