Česká firma z nedalekých Kralup přišla s vlastní technologií výroby látky Remdesivir
Ilustrační foto: CC0
Zajímavosti

Kralupy nad Vltavou - Farmaceutický startup Santiago chemikálie z Kralup nad Vltavou vyrábí preparát pro vývoj léku na nemoc covid-19. Firma vyvinula vlastní technologii výroby látky Remdesivir určené pro vědecké účely. Ta se používá k vývoji stejnojmenného léku, jehož výrobcem je americká firma Gilead. Informuje o tom agentura CzechInvest.

Podle lékařů pomáhá lék Remdesivir uzdravit až dvě třetiny pacientů, u nichž má koronavirus vážný průběh. Jeho účinek však není zatím spolehlivě prokázán. Vědci pokračují ve snaze vyrobit lék, který by nemoc léčil prokazatelně a spolehlivě. Preparát od firmy Santiago jim v tom může významně pomoci.

Santiago nabízí Remdesivir také v sadě „Aviromix“ spolu s dalšími čtyřmi látkami vhodnými k výrobě léku proti virům, a to Chloroquine, Hydroxychloroquin, Favipiravir a Azithromycin. Tento set pomáhá k rychlejšímu vývoji a testování léků proti Covidu-19 i jiným virům.

Firmu Santiago chemikálie letos podpořilo Středočeské inovační centrum (SIC), s jehož pomocí vznikl internetový portál, kde si mohou vědecké společnosti preparáty snadno objednávat. Ve spolupráci se SIC také vzniká koncept chemického robota, který v budoucnu firmě umožní automatizaci základních chemických operací.

Santiago chemikálie podporuje také agentura CzechInvest, která podrobně sleduje celou řadu malých progresivních firem, která ze stadia startupu stoupají k úspěchu. Snaží se jim pomáhat vytvářením potřebných vazeb s jinými obory nebo v zahraničí. Sektor farmaceutické chemie, ve kterém se společnost pohybuje, se odlišuje od ostatních, například IT, podstatně vyšší mírou rizika neúspěchu a nutností přizpůsobit se velmi přísnému regulatornímu prostředí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru