Jaká jsou nejlepší rodinná auta?
Ilustrační foto
Zajímavosti

Velký, bezpečný, funkční. Takové pojmy nás napadnou, když uvažujeme o rodinném autě. Jaké konkrétní vlastnosti by takové vozidlo mělo mít? Na co věnovat pozornost při rozhodování o nákupu? Vyberte si model, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám díky našim radám.

Nejlepší rodinné auto – od čeho začít vybírat?

Praktičnost takového vozidla by měla být na prvním místě. Jedná se zejména o velký interiér a zavazadlový prostor. Ten, který zaručí pohodlí cestování a každodenní fungování. Pro tuto roli se nejlépe hodí kombi. SUV nebo dodávka je také dobrá volba. Snadno se do nich vejde pětičlenná rodina i zavazadla, která by si všichni její členové chtěli vzít na cestu. Velký kufr auta není všechno. Výhodou je také více místa na zadních sedadlech a různé typy úložného prostoru. A jaké auto pro pět osob nebo dokonce větší rodinu? Určitě zde bude fungovat dodávka nebo minivan, který pojme až 9 osob. Počítat musíte také s výdaji souvisejícími s provozem vozu, prvním krokem po nákupu je sjednat si nejlevnější povinné ručení.

Komfort jízdy - pohodlí pro celou rodinu

Rodinné auto je vozidlo, které používají rodiče a jejich děti na společnou dovolenou - v horách nebo u moře. Proto je tak důležité, aby při delších cestách byla zaručena nejen bezpečnost, ale také pohodlí. Co vám komfort při jízdě poskytne? Stojí za to, pokud je vozidlo vybaveno navigačním systémem GPS, parkovacím senzorem, zadní kamerou, sadou handsfree Bluetooth, dešťovým senzorem. Elektrická sklopná zrcátka, multifunkční volant a tempomat poskytují rovněž další komfort.

Bezpečnost především

Klíčovou otázkou v rodinných automobilech je samozřejmě bezpečnost. Když si vybereme auto pro přepravu dětí, stojí za to analyzovat model automobilu z hlediska výsledků získaných při testech bezpečnosti. Dnes jsou airbagy a vzduchové clony absolutním standardem. Stojí však za to vsadit na auto, které bylo navíc vybaveno řadou systémů zvyšujících bezpečnost. Nejčastěji se jedná o technologie podporující brzdění, udržování vozu v bezpečné vzdálenosti od ostatních vozidel (např. adaptivní tempomat), udržování vozidla v jízdním pruhu nebo sledování mrtvého úhlu. Nová auta jsou stále více vybavena kamerovými a senzorovými systémy, které monitorují oblast kolem vozidla.

Jaké rodinné auto? Nezapomeňte na praktické úvahy

Pohon všech kol se osvědčí během rodinných výletů do přírody. Z tohoto důvodu můžeme doručit SUV. Auta s vysokým odpružením jsou také pohodlná při nastupování a vyjímání malého dítěte ze sedadla. Rodinné auto by mělo mít přídavné zrcátko pro sledování dětí jezdících vzadu. Navíc je velmi důležité, aby byl nový rodinný vůz vybaven speciálním systémem Isofix.

Velmi důležitou otázkou, i když ne tou nejdůležitější, je samozřejmě vzhled vozu. Spokojenost s takovým vozidlem znamená také pozitivní estetické pocity. Ne každý musí mít rád širokou dodávku, a ne každý musí řídit auto, které má posuvné boční dveře. Vyberte si model, který pro vás má správný vzhled a zároveň je funkční. Dalším problémem, který stojí za zvážení při hledání rodinného automobilu, jsou provozní náklady. Auto by mělo být úsporné z hlediska spotřeby paliva.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru