Na Resslu vzniká místo, které zbystří vaše smysly. Musíte jít ale bez bot
Stezka bosou nohou u dětského hřiště na Resslu se už rýsuje. Foto: město Most
Zajímavosti

Most - Město Most pracuje na realizaci vítězných projektů z letošního ročníku participativního rozpočtu Hejbni Mostem, které získaly nejvíce hlasů veřejnosti.

Na Resslu bude do konce listopadu dokončena stezka pro bosé nohy u dětského hřiště na Resslu. Děti v městské části Vtelno se již brzy dočkají nových herních atrakcí. Realizace hřiště ve Vtelně se plánuje v příštím týdnu a na zastínění 29 pískovišť v mateřských školách byl vybrán dodavatel.

Potvrdilo se, že letošní novinka Mostečany velmi zaujala. Celkem se na vítězné projekty vyčlenila částka ve výši dva miliony korun.

Co v Mostě vzniká podle návrhů obyvatel?

  • Zastínění 29 pískovišť v mateřských školách v Mostě, autorkou projektu je Michaela Benešová
  • Dětské atrakce pro děti školního a předškolního věku ve Vtelně, autorem projektu je František Jirásek
  • Bosonožka - autorkou projektu je Marie Pertlová

1411bosonozka2

Bosonožka. Foto: město Most

Ptáte se, co vlastně bosonožka je? Jde o krátkou přírodní stezku, která je určena pro chůzi bez bot. Jde v podstatě o ohraničený povrch cesty, upravený různým přírodním materiálem. Může jít o písek, kamínky, šišky, kůru či něco jiného, tak aby poskytl bosým chodidlům rozličnou škálu hmatových a stimulačních vjemů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru