STALO SE: V bytě žilo přes 40 koček. Velká část trpěla nemocemi
Toto nalezli inspektoři v bytě. Foto: Státní veterinární správa
Zajímavosti

ČR - Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) ve spolupráci s Policií ČR, městskou policií a zástupci městské částí v závěru minulého týdne provedli na základě obdrženého podnětu kontrolu chovu koček v bytě v Praze – Horních Počernicích. Zde se nacházelo v nevhodných podmínkách a špatném zdravotním stavu více než 40 koček. Na základě návrhu SVS byly všechny kočky na místě chovatelce odebrány a umístěny do předběžné náhradní péče.

V době kontroly se v bytě o velikosti okolo 70 m2 nacházelo 41 koček, z toho devět koťat. Kočky byly ve špatném zdravotním stavu, velká část z nich trpěla výtoky z očí a nosu, průjmy či plísňovými onemocněními. V krabici na balkóně se našla těla dalších dvou uhynulých koťat, která byla odeslána na pitvu do Státního veterinárního ústavu Praha.

"Z podnětu, na jehož základě kontrola proběhla, také vyplynulo, že chovatelka se prezentuje jako kočičí útulek bez náležité registrace na Státní veterinární správě. V chovu byli nalezeni i nekastrovaní jedinci a koťata – je tedy pravděpodobné, že zde mohlo docházet i k množení zvířat," uvedl Petr Vorlíček, tiskový mluvčí SVS.

Na místě byla také velká zásoba veterinárních léčiv, a to včetně takových, které nelze na území Evropské unie legálně dovážet. Veterinární inspektoři také zabavili podezřelé očkovací průkazy s potvrzenou vakcinací bez identifikace koček. Okolnosti tohoto zjištění se dále šetří.

Daný chov byl již v minulosti kontrolován a chovatelce bylo tehdy z důvodu zjevného nezvládání chovu velkého počtu zvířat nařízeno snížení počtu koček maximálně na deset jedinců.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru