České děti dosud kvůli pandemii přišly o 76,5 milionu dní školní výuky. To je opravdu vysoké číslo!
Ilustrační foto: CC0
Zajímavosti

ČR - Je to zhruba rok, co jsou střídavě zavřené a otevřené školy. Ekonomové na základě mezinárodní metodiky spočítali, o kolik dní výuky děti přišly. „V České republice přišly děti a mládež, tedy žáci a studenti základních a středních škol, dosud v souhrnu o zhruba 76,5 milionu dní školní výuky,“ sdělil ekonom Lukáš Kovanda.

Tento údaj pokrývá celé období od první uzavírky škol, k níž došlo loni 11. března, až do 26. března 2021.

Výpočet vychází z metodiky britské nevládní organizace Save the Children, podle které pandemie onemocnění covid-19 v uplynulých zhruba dvanácti měsících připravila děti ve světě průměrně o 74 dní vyučování. A to jak kvůli uzavírkám škol, tak kvůli nemožnosti distanční výuky. Jedná se o více než třetinu běžného školního roku, který má globálně v průměru 190 dní.

Světová dětská populace tak zhruba v prvních dvanácti měsících pandemie přišla dohromady o 112 miliard dní výuky.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru