V Chomutově dopustili jedinečné Kamencové jezero. Co to udělalo s kvalitou vody?
Ilustrační foto
Zajímavosti

Chomutov - Město Chomutov v květnu 2021 dočerpalo hladinu Kamencového jezera a odbahnilo část jeho dna. Zhruba 30 tisíc kubíků vody z Podkrušnohorského přivaděče zvedlo hladinu jezera o 20 centimetrů.

Rozbory následně odebraných vzorků ukazují, že kvalita vody i její složení zůstává stejné. „Důležité hodnoty pH a síranů zůstaly v normě. Doplnění hladiny tímto způsobem je zřejmě i v budoucnu možnou variantou,“ uvedl David Dinda, náměstek primátora pro rozvoj a investice.

Vzorky vody město odebralo na čtyřech místech v hloubce 0,3 m a ve středu jezera 3,5 m pod hladinou. Po porovnání výsledků z března a června letošního roku zůstává pH Kamencového jezera v rovnováze.

Průměrné pH

  • Březen 2021: 3,35
  • Červen 2021: 3,19

Průměr síranů

  • Březen 2021: 290, 6 mg/l
  • Červen 2021: 330,4 mg/l
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru