Kruhové objezdy směrem na Plzeň ozdobily sud a chmelové sloupy
Křižovatka u žateckého Kauflandu. Foto: MÚ Žatec
Zajímavosti

Žatec - Dvě okružní křižovatky v Plzeňské ulici v Žatci, u Kauflandu a pod pivovarem, mají definitivně novou podobu. Vedle květinové výzdoby získaly také nové dominanty, které jsou typické pro toto město chmele.

Kruhový objezd u Kauflandu, kudy se mimo jiné jede i z Mostu dále na Podbořany a Plzeň, zdobí symbol chmelnice. Dominantou křižovatky pod pivovarem je pak pivní sud s vyřezávaným znakem Žatce. „Na obou okružních křižovatkách už byla dokončena i stálá květinová výsadba. Dosazovat se budou během podzimu už jen cibuloviny, které vykvetou příští rok na jaře,“ potvrdila dokončení proměny obou křižovatek Martina Mrázková, jež má na Městském úřadě v Žatci na starosti zeleň ve městě.

Co zbývá v souvislosti s oběma křižovatkami ještě dořešit, je zajistit péči o rostoucí květiny a byliny, včetně pravidelného odstraňování plevele. To je odborná práce, kterou musejí provádět zahradníci, jichž je ale v Žatci nedostatek.

S proměnou okružních křižovatek v Žatci začalo město už loni, kdy dostaly novou podobu středy kruhových objezdů v Komenského aleji u Lidlu a evangelického kostela. Obě křižovatky v Plzeňské ulici získaly novou podobu v průběhu letošního léta.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru