Zkuste penzion přímo na nádraží, první se otevřel v železniční stanici v Ústeckém kraji
Foto: Správa železnic
Zajímavosti

Jedlová - Pro zájemce se otevírá první ubytovací zařízení přímo na nádraží. Nachází se v rekonstruované výpravní budově v železniční stanici Jedlová na Děčínsku. Ta dostala svůj název podle blízké stejnojmenné hory, která leží uprostřed Lužických hor. Nádraží není běžně dostupné individuální dopravou, zato má jako železniční křižovatka kvalitní vlakové spojení s Děčínem, Rumburkem a Českou Lípou.

Nádraží v Jedlové včetně budovy zprovoznila v roce 1869 společnost České severní dráhy. Dodnes je zde silná rekreační frekvence cestujících, protože okolí stanice poskytuje mnoho příležitostí pro pěší nebo cykloturisty a v zimě pro výlety na lyžích.

2010jedlovakz2

Foto: Správa železnic

Po rekonstrukci zabezpečovacího zařízení a úpravách výhybek došlo v letech 2019–2021 k opravě výpravní budovy, které byla v maximální možné míře vrácena původní podoba. V přízemí je dnes dopravní kancelář se sociální zázemím pro výpravčího, dále toalety pro cestující, vytápěná čekárna a vyhlášená restaurace.

2010jedlovakz3

Foto: Správa železnic

Prázdné první patro bylo adaptováno na penzion pro veřejnost, který tvoří tři vybavené apartmány včetně kuchyňky a hygienického zařízení. V každém se pohodlně ubytuje minimálně čtyřčlenná rodina. Kontakt na provozovatele je na stránkách www.apartmany-jedlova.cz.

2010jedlovakz4

Foto: Správa železnic

„Ubytování v Jedlové je u Správy železnic pilotním projektem. Pokud se osvědčí, nabídneme ho i v jiných nádražních budovách, které se nachází v turisticky atraktivních oblastech a mají nevyužité prostory,“ uvedl ředitel Oblastního ředitelství Správy železnic v Ústí nad Labem Martin Kašpar.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru