FOTO: Toto je buddhistický chrám v Mostě! Vietnamci ukázali lidem, kde se scházejí
Mnich Thich Thong Dat v mosteckém buddhistickém chrámu. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most – V Mostě se představilo Buddhistické kulturní centrum Pagoda. Sídlí v někdejším Sportu naproti fotbalovému stadionu. Lidé mohli přijít ochutnat tradiční pokrmy a nahlédnout do bohaté vietnamské kultury plné tradic. Nejpočetnější buddhistickou komunitou v Mostě jsou zhruba z 95 procent Vietnamci.

 

Chceme lidem ukázat, jak žijí buddhisté a spolu dokážeme vzájemně vycházet, uvedl Phan Dang Anh, místopředseda Svazu Vietnamců v Ústeckém kraji, který byl na slavnosti v Mostě jako host.

Lidé se mohli podívat také do buddhistického chrámu. Pro jeho fungování je nezbytný mnich, za kterým buddhisté chodí. „Hlavní hodnotou buddhismu je láska a obětavost. Kde je láska a obětavost, tak tam život krásně existuje,“ řekl Thich Thong Dat, buddhistický mnich, který do Mostu jezdí z Německa, kde má další chrám.

V buddhistickém kulturním centru byly vystavené také fotografie z Vietnamu a k ochutnání byly vietnamské speciality.

Buddhistické kulturní centrum pořádalo svoji prezentaci ve spolupráci s odborem sociálních věcí Magistrátu města Mostu.

edeniky 630

edeniky 629

Buddhistické kulturní centrum Pagoda v Mostě. Foto: Oldřich Hájek

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru