Ošetřit agresivního pacienta pod vlivem drog není lehké! Do této nemocnice jezdí vypomáhat policisté
Policisté a zdravotníci si vzájemně pomáhají. Foto: Policie ČR
Zajímavosti

Chomutovsko - Policisté a zdravotníci si vzájemně pomáhají. V rámci výkonu služby kadaňští policisté preventivně kontrolují i veřejné prostory nemocnice.

Spolupráce mezi Policií ČR a nemocnicí Kadaň funguje dlouhodobě. Policisté například asistují lékařům a dalším zdravotníkům v případech, kdy ošetřují agresivní pacienty, kteří často bývají pod vlivem alkoholu nebo drog a jejich chování je tak nepředvídatelné. Asistenci zdravotníkům poskytují policisté také při převozech rizikových pacientů na psychiatrická pracoviště apod.

Poslední dobou se spolupráce ještě prohloubila. Policejní hlídky v rámci své služby několikrát do týdne vykonávají preventivní obchůzkovou činnost ve veřejných prostorách nemocnice a v jejím okolí.

"Vedení nemocnice Kadaň na druhou stranu poskytlo policistům součinnost v souvislosti s jejich náborovou kampaní. U hlavní recepce vyvěsila nemocnice náborový plakát Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje. Ten kromě toho zařadila i na své internetové stránky a do příspěvků na sociální síti," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

1701kadan2

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru