Zajímavý nápad v severočeském městě: Lidé si začali zvykat dávat věcem druhou šanci
Foto: Archiv města
Zajímavosti

Teplice – V souvislosti s omezováním objemu odpadu se Statutární město Teplice zařadilo mezi samosprávy, které otevřely RE-USE centrum. Tedy místo, kam je možné odnášet nepotřebné věci, které může využít někdo jiný a předměty, které by končily v popelnicích, tak dostanou druhou šanci. Teplické RE-USE centrum funguje od 4. června loňského roku a od jeho uvedení do provozu ho navštívilo pět stovek lidí.

Za dobu fungování RE-USE centra sem nepotřebné, ale využitelné věci přineslo 227 lidí a téměř 250 lidí si odtud nějakou věc odneslo. Lidé přinášejí věci, které se jim doma už nehodí, ale jsou použitelné a mohou je zde ponechat bezplatně. Na druhou stranu si odtud může každý zdarma odnést věc, která se mu hodí. Místo je tak vhodné například pro mladé rodiny, matky samoživitelky, pro lidi s nízkými příjmy a podobně.

Do RE-USE centra patří drobný nábytek, nádobí, obrazy, dekorace, květináče, mechanické domácí spotřebiče, hračky, sportovní vybavení, knihy a časopisy, nářadí. Centrum nepřijímá elektrozařízení nebo elektrospotřebiče, s ohledem na bezpečnost osob. RE-USE centrum najdete v Úprkově ulici, u vjezdu do sběrného dvora. Provozní dobu má stejnou jako sběrný dvůr, tedy od pondělí do pátku v době od 8-18 hodin a v sobotu od 8-14 hodin.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru