Zaměstnanci věznice a odsouzení vytvořili společnou štafetu na charitativním běhu
Foto: VS ČR
Zajímavosti

Bělušice - Věznice Bělušice na Mostecku byla se svými třemi štafetami i letos součástí Yellow Ribbon Run.

Tři štafety, složené ze zaměstnanců Věznice Bělušice a čtyř vybraných odsouzených, se zúčastnily letošního ročníku Yellow Ribbon Run, konaného opět v Aktivním lesoparku Řepy. Jedná se o charitativní běh, který se v Česku poprvé uskutečnil v roce 2016 a má hned několik cílů.

"Jedná se zejména o cíle spojené se zaměstnatelností lidí s trestní minulostí a jejich integrací do společnosti, pomoci vytvářet pracovní příležitosti pro lidi s trestní minulostí, přispívat k prevenci kriminality, snížení míry recidivy a v konečném efektu i větší bezpečnosti ve společnosti. Odsouzení zapojení do tohoto projektu se během roku připravují na běh v rámci aktivity programu zacházení ve svém volném čase po práci," uvedla mluvčí Věznice Bělušice Danuše Vránová.

Jedná se o vězně splňující podmínky volného pohybu a zároveň pracovně zařazené v tomto statutu na pracovištích mimo věznici. "Věznice Bělušice se do tohoto projektu zapojuje od jeho zahájení a bude v něm i nadále pokračovat. Z 98 štafet se naši běžci umístili na krásném 17 místě," dodává mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru