Dnes si dejte pivo. Je pro to den jako stvořený a to nejen kvůli vedru!
ilustrační foto: CC0
Zajímavosti

ČR - Mezinárodní den piva připadá na první pátek každého srpna. Letos tedy na 5. 8. Každý si může tento den oslavit po svém - s vychlazeným půllitrem, prohlídkou pivovaru nebo třeba relaxační koupelí v pívních lázních.

ODKUD TENTO SVÁTEK PŘIŠEL

Kupodivu nepřišel z Česka, jak by se dalo předpokládat, ale z Kalifornie ze Santa Cruz. Tehdy v roce 2007 se pár přátel rozhodlo, že si začátkem srpna uspořádají malý svátek. Chtěli společně posedět, popíjet pivo a oslavit ty, kdo ho vyrábí a servírují.

Jenže z malé akce se nakonec stala mezinárodní událost, která se slaví první pátek v srpnu, a to údajně na 6ti kontinentech, v 80 zemích a několika stovkách měst.

MEZINÁRODNÍ DEN PIVA MÁ TŘI DEKLAROVANÉ ÚČELY:

  • Shromáždit se s přáteli a užít si chuť piva.
  • Na oslavu osob odpovědných za vaření a podávání piva.
  • Spojit svět pod hlavičkou piva společnou oslavou piv všech národů v jediný den.

Další Mezinárodní den piva připadá na pátek 4. 8. 2023.

(Zdroj: Encyklopedia)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru