VIDEO: Ústecký kraj rekonstruuje gymnázium za půl miliardy. Z původní školy toho moc nezbylo
Vizualizace rekonstrukce objektu školy. Zdroj: Ústecký kraj
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Už jen posledních pár dnů zbývá do dokončení rekonstrukce budovy Gymnázia a Střední odborné školy Dr. Václava Šmejkala v ulici Stará v Ústí nad Labem. Stavební práce trvaly dva roky. Z původní školy zbyla jenom obvodová konstrukce.

Vyměnila se okna, která mají nyní trojité zasklení a také jsou v nich akustická předskla, aby ve třídách nebyl slyšet hluk z dopravy. V pondělí 22. srpna 2022 se stavba předá zpět Ústeckému kraji, zřizovateli školy.

Nechybí ani nová parkovací místa, atrium jako relaxační zóna, vlastní kuchyně s jídelnou nebo zmodernizovaný školní minipivovar. K hlavní budově přibyly další objekty jako například venkovní hřiště nebo aula. Do ní se vejde 162 osob včetně dvou vozíčkářů. Žáci tak budou mít možnost učit se v jedné z nejmodernějších škol v Ústeckém kraji.

https://www.youtube.com/watch?v=qeP4C_ueaDo

„Tato velká investiční akce byla financována z úvěru, který si Ústecký kraj vzal. Celkové náklady na stavební část se vyšplhaly na 481 milionů korun. Dbali jsme na to, aby byly použity nejmodernější technologie a postupy a pochopitelně i nejmodernější materiály,“ uvedl při prohlídce stavby Tomáš Rieger, krajský radní pro oblast majetku a investic.

První žáci mohou nově zrekonstruovanou školu navštívit už na podzim, kdy se tu bude konat Den otevřených dveří. Výuka by zde pak měla začít ve 2. pololetí školního roku 2022/2023.

„V areálu školy vznikne nová knihovna, studovna, ICT učebny a kompletně všechny učebny budou zbrusu nové, včetně laboratoří. Věřím, že se ve škole žáci budou cítit více bezpečně a určitě budou mít lepší komfort pro výuku. Není tajemstvím, že v původní budově, která je přes 40 let stará, byl velký problém s vytápěním,“ doplnil informace Michal Šidák, ředitel školy.

Právě provozní úspory jsou pro vedení Ústeckého kraje jednou z nejdůležitějších priorit, kterou si od této rozsáhlé rekonstrukce ústecké školy slibuje.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru