Příběh sraženého vlka z Krušných hor dojímá lidi. Dnes by ho měl veterinář propustit
Sražený vlk. Foto: FCB Drosera Bublava
Zajímavosti

Krušné hory - Už téměř dva týdny stovky lidí sleduje osud divokého vlka obecného, kterého na Karlovrasku srazilo auto a zvíře utrpělo těžká zranění. Jeho osud byl velmi nejistý. Vlk byl apatický, nemohl si stoupnout na zadní nohy. Díky pomoci lidí ze Záchranné stanice handicapovaných živočichů Drosera Bublava a týmu veterinárního lékaře Lukáše Duchka z Vetcentra zvíře přežilo.

Vlk má za sebou velmi složitou léčbu. Měl zlomenou čelist, pohmožděné páteřní obratle, zlomenou levou kyčel a utrpěl náraz do lebky, který způsobil poruchu nervové soustavy. Ta měla za následek, že se zvíře nedokázalo postavit na nohy.

0710vlk2
Stav vlka se postupně zlepšovat, šelma má za sebou několik operací a dnes by měla být z veterinární kliniky propuštěna. "Pojede do naší zpřátelené záchranné stanice, kde mu zajistí stálou veterinární péči," uvedl Vilém Babič ze stanice Drosera Bublava.

Kdy se mladý vlček vrátí do stanice Drosera Bublava, zatím není jasné. "My teď budeme oslovovat různé firmy, jestli by nám nepomohly pro vlka postavit ohradu a ploty, aby tu mohl být," řekl Vilém Babič.

CO SE STALO?

24. září

Vše začalo v tento den, kdy lidé našli mladého vlka sraženého v příkopě.

"Dnes opravdu vzácný a nevšední výjezd k tomuto králi našich lesů. Vlk obecný, který byl nalezen sražený autem v příkopě u silnice. Nemohl na zadní nohy. Po našm příjedu jsme jej naložili a odvezli na důkladné veterinární vyšetření do Veterinární ambulance Dvory. Tam mu byla věnována opravdu perfektní péče. Po vyšetření nebylo zjištěno nic závažného. Bohužel zatím se vlček nemůže postavit na zadní nohy. To může mít za příčinu otok, který tlačí na míchu. Doufejme, že brzy odezní a on se bude moci vrátit do přírody. Po celý den nám chodí zprávy s dotazem na jeho zdravotní stav. Moc děkujeme za projevenou starost. Držte mu palce," informoval o nálezu a stavu zvířete Vilém Babič první den na sociálních sítí.

 0710vlk3

JAK PROBÍHALA LÉČBA VLKA?

28. září

Plánovaná opěrace kyčlí se musela kvůli zraněním vlka odložit. Lékaři řešili jeho další zranění, které nárazem utrpěl.

"Dnes máme čerstvou zprávu, vlček dostal potřebnou stravu a již není tak apatický. Na klinice MVDr Duchka je o vlčka úžasně postaráno jako ostatně o ostatní zvířecí pacienty, kteří jsou tu léčeni," napsal Vilém Babič vzkaz lidem, kteří příběh vlka sledují.

Foto: FCB Drosera Bublava

0710vlk4

29. září
Zatím poslední zpráva z kliniky, kde je vlček hospitalizován je, že se jeho stav lepší a připravuje se na první operaci.

0710vlk8

1. října

"Jeho stav se opět zlepšil. Pokouší se postavit na přední nohy. I když má problémy s čelistí, tak sám žere i pije. Dokonce se přestěhoval do nového, většího pokojíčku. Pokud půjde vše jak má, tak v pondělí by podstoupil první zákrok. Držte mu palce. A Vám všem děkujeme za obrovskou podporu a velký zájem o vlčího pacienta," nepřestával informovat veřejnost Babič.

 Foto: FCB Drosera Bublava

0710vlk5

0710vlk6

4. října

"Vlček je v dobré kondici a pokud mu to vydrží, v což věříme, tak ve středu (5. 10. 2022) půjde na plánovanou operaci kyčlí. Držte mu palečky," zněla další zpráva.

Foto: FCB Drosera Bublava

0710vlk7

6. října

"Máme tu zprávu, na kterou určitě plno z vás netrpělivě čeká. Vlček je po operaci zadních kyčlí. Vše dopadlo na jedničku, bez komplikací. Pokud se neobjeví pooperační problémy, v což doufáme, tak bude vlčí marod v pátek propuštěn do domácí léčby. Děkujeme za vaši podporu," napsal po operaci Vilém Babič.

Vlček po operaci kyčlí. Foto: FCB Drosera Bublava

0710vlk9




REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru