OBRAZEM: Jedinečný zážitek z obchodního centra: Mezi lidmi chodily filmové i herní postavy
Žádná počítačová úprava obrazu, toto je opravdové líčení. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Teplice - Neobvyklý zážitek si odnášeli ze sobotní návštěvy teplického obchodního centra Galerie Teplice jeho návštěvníci. Během dne tu mohli potkat nejznámější herní, filmové i pohádkové postavy.

Do Teplic zamířili v sobotu zástupci velmi mladé subkultury - cosplaye. Cosplay je novodobým fenoménem, který vzniknul a vyvíjí se s pop-kulturou. To znamená s fanouškovskými základnami kolem fiktivních postav a jejich příběhů. Cosplayer je pak nadšenec, který se převleče a i charakterově ztotožní s vybranou fiktivní postavou. V sobotu v obchodní galerii Teplice se snažili cosplayeři návštěvníkům přiblížit atmosféru conů (světových festivalů hlavně s komiksy a počítačovými hrami).

K vidění byly filmové exponáty, třeba hlava Terminátora či E. T. mimozemšťan, komiksy a 20 oživlých fiktivních postav. Filmové artefakty a rekvizity dovezlo Film legends muzeum z Poděbrad. Provozovatel muzea pan Vlček disponuje třetí největší soukromou kolekcí soch, figur a replik z filmu i komiksu na světě.

Velké akce s tisícovými návštěvnostmi podobné světovým conům se v Česku pořádají hlavně v Praze a Brně. Veřejně spatřit cosplayery se vám poštěstí jen minimálně u premiiér filmů, na výstavách či třeba fotofestivalech.

Fotogalerie

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru