Na dálnici D1 se otevírá zmodernizovaný úsek mezi Velkou Bíteší a Devíti Kříži, letos přibudou ještě další dva
Zdroj: mdcr.cz
Zajímavosti

ČR - Stavba nové dálnice mezi Prahou a Brnem má už sedmý modernizovaný úsek. Pro provoz se otevírá úsek mezi Velkou Bíteší a Devíti kříži. Celkem je už postaveno bezmála 50 kilometrů (48,3) nové D1, letos k nim ještě přibydou další dva nové úseky.

„Každý řidič si doufám všimne obrovského rozdílu mezi starou dé jedničkou a novými úseky, které jsou širší, modernější a bezpečnější. I když chápu občasnou naštvanost lidí při cestování po téhle nejstarší české dálnici, nehody ve zúžených úsecích, omezení rychlosti, musím stále opakovat – prosíme o shovívavost a děkujeme za trpělivost, musíme to dát dohromady,“ říká ministr dopravy Dan Ťok.

Úsek modernizace s číslem 22 se nachází mezi exity 162 Velká Bíteš a 168 Devět křížů a jeho délka je přesně 5 420 metrů. V rámci modernizace byl postaven nový most, jeden most byl zrekonstruován a dva odstraněny. Nová cementobetonová vozovka je v obou směrech o 0,75 metrů širší, každý jízdní pás tak má 11,5 metru. Modernizace probíhala od dubna loňského roku a trvala 15 měsíců, cena podle smlouvy je 685 milionů korun bez DPH. Modernizuje se šest úseků D1, dalších osm jich do roku 2020 zbývá.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru