OBRAZEM: Takto nyní vypadá výstavba obří továrny na pneumatiky v zóně Triangle
Stavba továrny Nexen v zóně Triangle. Foto: Michal Hrdlička
Zajímavosti

Žatec - V průmyslové zóně Triangle mezi Žateckem, Chomutovskem a Mosteckem pokračuje výstavba  jednoho z největších současných projektů automobilového průmyslu v České republice. Vzniká zde továrna jihokorejského výrobce pneumatik, společnosti Nexen Tire. Jedná se o její první výrobní linku mimo Asii, jejímž úkolem bude zásobovat evropský trh. Spuštění výroby je naplánováno na druhou polovinu roku 2018.

Rozsáhlý průmyslový komplex se bude rozprostírat na ploše 64,4 hektarů. Továrna se bude zaměřovat na výrobu pneumatik pro osobní a lehké nákladní automobily a její předpokládaná roční produkce by měla dosáhnout 12 milionů pneumatik.

Na provedení zemních prací, pro část podzemních technologických tunelů, pilotové založení výrobní haly i všech okolních administrativních a technologických budov uzavřela kontrakt společnost VCES. Především ale vybuduje hlavní nosnou konstrukci výrobní haly. Ta má rozměry přibližně 860 x 90 m a výšku 12,5 m. Její nosný skelet kombinuje prefabrikovanou a ocelovou konstrukci, část určená pro mísení výrobních směsí bude mít konstrukci monolitickou. V rámci dodávky budou provedeny i vnitřní ocelové konstrukce pro technologické vybavení. Společnost VCES dokončí stavební práce do dubna 2018. Aktuální hodnota jejího kontraktu činí 803,4 mil. Kč (29,755 mil. euro). Generálním dodavatelem stavby je společnost Samsung Engineering.

Foto

Nexen Tire patří mezi největší světové výrobce pneumatik. Působí ve 130 zemích a výrobu pneumatik pro něj aktuálně zajišťují dva průmyslové závody v Koreji a jeden v Číně. V České republice plánuje Nexen Tire proinvestovat téměř 23 miliard korun a zaměstnat až 1 500 lidí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru