Unipetrol obnovil spolupráci se střední školou Educhem, podívejte se na video ze slavnostního otevření po rekonstrukci
Foto: Unipetrol
Zajímavosti

Litvínov - Unipetrol, největší rafinérská a petrochemická skupina v České republice, pomohl s rekonstrukcí střední školy EDUCHEM v Meziboří u Litvínova. Díky tomu mohla střední škola přivítat své studenty do nového školního roku v novém interiéru.

Rekonstrukcí prošla chodba prvního patra. Na stěnách jsou znázorněny zajímavé informace ze světa chemie, které žákům i rodičům přibližují rafinérské a petrochemické aktivity Unipetrolu. Obor Aplikovaná chemie nyní v Educhemu studuje téměř šedesát studentů, z toho dvacet osm nyní vstoupilo do prvního ročníku.

Unipetrol obnovil spolupráci se střední školou Educhem. I díky němu škola přečkala nedávné náročné období, ve kterém postupně upadala. S novými majiteli škola ožila a do lavic nyní usedá stále více studentů. V novém školním roce se do prvního ročníku přihlásilo osmdesát studentů. Třetina z nich zvolila chemický obor, protože je láká vidina kariéry v Unipetrolu.

„Se školou spolupracujeme dlouhodobě, vždyť téměř třetina našich operátorů v Chemparku v Záluží, prošlo jejími lavicemi. Jsme rádi, že noví majitelé školu opět rozvíjí a počet studentů zdárně roste. Minulý rok nastoupilo na obor Aplikovaná chemie dvacet čtyři studentů a tento rok dokonce dvacet osm. Každé popoletí navíc podporujeme vybrané studenty stipendiem,“ pochvaluje si obnovenou spolupráci Tomáš Herink, člen představenstva skupiny Unipetrol zodpovědný za investice, vzdělávání, výzkum a vývoj.

„Spolupráce s Unipetrolem je oboustranně přínosná. My můžeme díky Unipetrolu přilákat studenty na perspektivní studijní obor kombinující výuku s praxí a Unipetrol má zaručen trvalý přísun dobře vzdělaných a oboru znalých absolventů,“ vysvětlil Pavel Prošek, statutární ředitel školy, a doplnil: „Společně organizujeme také exkurze, besedy a workshopy pro žáky a pedagogy. Unipetrol nám i s chemickými pomůckami. Dobře vybavená laboratoř je pro studium chemie zásadní.“

Unipetrol spolupracuje s řadou středních i vysokých škol. Snaží se tak podnítit u mladé generace zájem o chemii a školám zlepšit podmínky pro atraktivní a kvalitní výuku chemie a zajistit si tak stálý přísun potenciálních zaměstnanců pro své rafinérské a petrochemické závody. Jen v minulém školním roce přivítal v Chemparku v Záluží téměř 500 studentů. V roce 2015 otevřel v areálu Chemparku Univerzitní centrum Vysoké školy chemicko-technologické, ve kterém téměř čtyřicet studentů studuje čtyři chemické obory přímo v podmínkách výrobního závodu. Jde tak o ideální propojení teoretické a praktické výuky.

V letošním roce Unipetrol založil Nadaci Unipetrol na podporu středoškolským a vysokoškolským studentům a středním školám. „Zřízení nadace je dalším vkladem do budoucnosti chemického průmyslu, vědy a výzkumu. Otevřeli jsme příležitost ke vzdělání co největšímu počtu studentů, nezávisle na původu či sociálním zázemí. Zcela konkrétní formou a reálnou sumou ve výši šest milionů korun ročně,“ uzavřel Andrzej Modrzejewski, generální ředitel skupiny Unipetrol.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru